torsdag 5 februari 2009

Nu ger jag upp.

Denna upplysning om censur av vissa hemsidor i riksdagen var droppen. 

Sverige är inte en demokrati. Givetvis är yttrandefriheten för tillfället något bättre än gamla sovjet, men inte länge till. Alla tecken visar på att det barkar käpprätt åt helvete. Politikerna kämpar inte längre för sina ideologiska ståndpunkter utan för att skaffa sig så mycket makt och privilegium som möjligt. Om 20 år, garanterar jag, finns inte mycket av "Sverigemodellen" kvar. 

Bättre att fly än att illa fäkta, i det här fallet. Det är ingen idé att bry sig längre, Sveriet rycker allt närmre. Domedagspropagerande? Ja, mycket möjligt. Det är dags att inse att folket måste vakna upp ur sin skönhetssömn och sätta stopp. Svenskar är ju inte bra på sånt numera, men det fanns en tid då 8timmars arbetsdag och 5 veckors semester lagstadgades. Den kampen var inte gratis, och nu slängs precis allting bort som folk gav upp allt för x antal år tidigare.
Respektlöst? Ja, och det kännetecknar Sverige bra.

Sveriet.
*nationalsångshymn*

(edit: det här är inte någon slags hyllning till socialdemokratin!! Det skulle inte förvåna mig om (s) under alla år samarbetat med alliansen för att uppnå dagens övervakningssamhälle!!)

Inga kommentarer: