tisdag 24 februari 2009

Avskaffa prispengarna i travet!

Kanske vore det enklaste, jag menar, alla som håller på med trav blir ju rika! Och människor får  inte bli rika, åtminstone inte på att tävla med djur som annars går i hagen hela dagarna, för det är omoraliskt. Om man däremot äger en fabrik i östra kina full med barnarbetare, ja det kan vara okej, om man säger sig jobba för "acceptabla arbetsvilkor". (typ fem kronor i löneförhöjning och bara 15 timmars arbetsdag).

Nåväl, om allt spel och prispengar avskaffades inom sporten så skulle Djurplågeriet upphöra, så är det. I loppen får man på sin höjd en ryktborste som pris. Så småningom skulle förmodligen alla atg-kliniker (=hästsjukhus) gå i graven, och ridsporten skulle sura över att inte de fick någon mer del av kakan. Vi vet ju att ridfolket gillar det som är gratis och svart, jajjemen.

Eftersom att ingen längre tävlar om pengar, så skulle det förmodligen inte längre behövas några domare och veterinärer på plats, går ju inte att finansiera något sådant. Någon amatörtränare kan ju kolla vem som är först över mållinjen om han går en snabbkurs först. 

Eftersom att travet nu är i klass med lokala ponnyhopptävlingar, med andra ord ett stort skämt, är det alltså fritt fram att slå skiten ur sina hästar om de inte springer fort nog, eller inte "lyder". På sin höjd får de ett stammande 
"m m m men ta det nu lugnt med pisken, björn! d d d det hhär är en varning!"
Ingen vågar ju säga emot den en gång så store Björn Goop, allt handlar om prestige! glöm inte det. 



Jag hoppas att folk fattar att jag är ironisk. Men jag tror faktiskt att det skulle bli något åt det här hållet om inte folk fick tävla om pengar längre. Rätt typiskt för mänskligheten.







Inga kommentarer: