fredag 6 februari 2009

Kärnkraften.

Jag förstår inte kärnkraftsdebatten.

Människan överkonsumerar, dvs vi behöver mer energi, i det här fallet elektricitet. 
Lamporna får aldrig släckas. 

Bygg nya kärnkraftverk då, orka hyckla. 

Vad finns det för alternativ? Vattenkraft slår ut ekosystem, vindkraft genererar inte tillräckligt, solenergi är osäkert. Biobränsle räcker inte för att kunna försörja ett helt lands giriga konsumtion. Geotermisk energi åt ett helt land skulle nog bli väldigt dyrt. Och de fossila bränslena är ju inte förnyelsebara... Attans bananer. 

Har vi tur, så blir ett nytt kärnkraftverk riktigt bra. Finemang med några jobb från alliansen iaf, i lågkonjunkturstider. Har vi otur blir det ett svartbygge (de gillar ju sånt) och allt sprängs i luften, ett nytt tjernobyl, men allvarligt talat, hur stor är risken? Eftersom att arbetarna på kärnkraftverken förmodligen åtminstone en del, har familj och vänner de tycker om, är de förmodligen noggranna så att inget kan hända. Hur många kärnkraftverk finns det i världen? Hur många har förolyckats?

Jag menar, det går förmodligen inte ens att jämföra ett x antal år gammal tjernobylskt kärnkraftverk med ett svenskt från 2008. 

Jag har dessutom för mig att jag läste någonstans att man är på väg att uptäcka en metod för att återanvända uranet, eller om det var något att det inte skulle behöva lagras så länge, isåfall är det ju jättebra. Vem var det som ville förbjuda forskning på kärnkraft? Snacka om att kasta sten i glashus. 

(jag reserverar mig för eventuella felaktigheter, jag har ingen aning egentligen, jag är ju bara en dum brud)






Inga kommentarer: