torsdag 4 december 2008

Att sälja sin kropp för pengar.

Jag antar att rubriken leder läsaren till snaskiga associationer med fängslade nakna kvinnor och bordeller och allt vad det nu heter. Det är visserligen logiskt, eftersom att det syftas på kroppen, och i dagens samhälle räknas kroppen mest som ett sexattribut. Skitsamma.

När säljer man sin kropp för pengar? Gör vi inte alla det, på något sätt. Vi arbetar, dvs använder kroppen på något sätt, och får pengar av vår arbetsgivare för det. Var går gränsen för arbete och horeri? Fördärvar man sin kropp inom tex industri, då är man lite av en hjälte. Fördärvar man sin kropp som hora, då är man förtryckt, åtminstone om man är kvinna. Vore det mindre hemskt om kvinnan bara sålde sex till andra kvinnor? Varför skulle kvinnan inte kunna njuta av sex som säljare, ifall en man kan njuta av sex av att köpa det? 

Visst, det har ju med trångsynta tabun och könsroller att göra. Men om man vågar tänka lite storartat över alla alla krystade argument, vad är då skillnaden, så länge man utövar sitt yrke med fri vilja? 

Varför är det värre att knulla med folk om man gillar sånt, och dessutom tjäna pengar på det, än att harva i 30 år och bli utsliten på köpet, för en låg lön? 

Nåväl, istället kan vi ju ta och förbjuda prostitiution och sexköp och allt sånt, och sy ihop alla kvinnor och kastrera alla män, så slipper vi såna här jobbiga debatter. Det skulle nog feministerna gilla...
 

Inga kommentarer: