fredag 28 november 2008

Äldreboendepersonal = VÄRDELÖSA!


Ska jag vara ärlig så blir jag så in i helvete förbannad när jag läser den otroligt värdelösa tidningen aftonbladets "undersökning" av äldrevården i Sverige. Det enda det handlar om är gamlingar som drogas, gamlingar som får liggsår, gamlingar som blir misshandlade, gamlingar som blir understimulerade, gamlingar som lider osv osv in i det oändliga. Och allt är ju personalens fel, alltså förtjänar alla äldreboendeanställda i sverige att få en jävla massa skit. Kollektiv bestraffning när den är som bäst.

Folk gnäller över att personalen inte visar gamlingarna tillräckligt med uppmärksamhet, frågan är hur fan de ska hinna med det, med tanke på hur jävla underbemannade äldreboendena är? De sliter så in i helvete hela dagarna för en skitlön, och med tanke på personalbristen så finns det ibland inte tillräckligt med vikarier, så de får hoppa in extraturer? Sedan har folk mage att klaga på att personalen tar rast! Det är faktiskt en rättighet att få ha lunchrast, för att orka jobba resten av dagen. Men nej, det passar sig inte, för då ska man passa på att gulla med de äldre?

LÅT MIG GISSA att dessa personer som gnäller inte ens skulle kunna tänka sig att jobba inom vården, för det är ju så äckligt med gamlingar i blöja.

Och var tog de anhörigas ansvar vägen? Visst, alla äldre har inte anhöriga, men de som faktiskt finns? Jo, det passar jävligt bra för dem att gnälla på att personalen inte tar hand om deras mamma/pappa/whatever, men likt förbannat ids de bara komma och hälsa på dem någon gång i månaden, och sedan har de mage att gnälla över att de är så ensamma! HUR SKA PERSONALEN HINNA TILLGODOSE ALLAS SOCIALA BEHOV NÄR MAN ARBETAR TVÅ PERSONER PÅ EN AVDELNING?! Som ofta förekommer på helger osv.

FY FAN! Jag blir så jävla arg! Visst, det är inte okej när gamlingarna bara förvaras, drogas ner och lämnas vind för våg liggandes i sängen hela dagarna. Men det är fan inte okej att dra skit över en hel yrkeskår bara för att några inte bör arbeta med människor! Finns det över huvud taget någon som kan prestera perfekt varje dag när man har ett så stressigt jobb med tunga lyft, sjuka äldre och på det en oerhört låg lön? Det finns ju för helvete en anledning till varför andelen sjukskrivna inom den sektorn är så hög? 

IDIOTER!!!

Inga kommentarer: