onsdag 12 november 2008

Djur är inte nånting värda, men de säljer bra!

Det här var det vidrigaste fall av journalistik jag någonsin läst i hela mitt jävla liv. Ett solklart jävla fall av kvällstidningsjournalistik, ALLT FÖR SCOOPET! 

Hade denna motbjudande människa stannat kvar och tittat på ifall mannen hade våldtagit en kvinna? Ett barn? En gamling, eller någon annan ofrivillig? 

Nej, då kanske han hade larmat polisen, eller nåt, och blivit dagens hjälte! Fan vad bra det hade blivit, tänk vad mkt lösnummer som skulle gå åt! "Expressenreporter räddar FÖRSVARSLÖS KVINNA från att bli VÅLDTAGEN!" Jo, vi vet ju hur de sätter rubrikerna. 

Men skit i det, nu var det ju bara ett sånt där värdelöst djur, så då spelar det ju ingen roll. Det skulle ju inte sälja ifall man skrev om hästar som hålls inspärrade i stall dagarna i ända för att harva på volten i ridhuset 6 dagar i veckan, diverse läderremmar och metallbitar som håller hästarna i fråga i styr, tusentals travhästar som skickas till slakt varje år för att ingen annan vill ta hand om de när de är förbrukade (maskiner, ni vet), hundar som tränas med elhalsband och stackel, smådjur som hålls inspärrade i för små burar med bristfällig kost, flockdjur som hålls ensamma för att "de blir socialare då", kor som bryter benen på transporten till slakt, elstötar hit och principer dit, vad spelar det för någon roll? 

Hursomhelst, nu kom jag ifrån ämnet. Hur fan kunde han bara stå och titta på? Isåfall är han fan inte bättre själv, och långt ifrån lämplig att skriva ett reportage om det hela. Det som gör det hela ännu värre är att jag inte ens såg någon annan än jag undra varför han i helvete inte gjorde något för att stoppa det? VAD TÄNKER FOLK MED?! HALLÅ?!

Fy fan vilken jävla hycklare. Enbart ute efter att sälja lösnummer. 

DRA ÅT HELVETE!



Inga kommentarer: