torsdag 27 november 2008

Det är aldrig kvinnans fel.

Nu har Gudrun Schyman föga förvånande uttalat sig om att Mona Sahlin och (s) rasar i oppositionsmätningarna för att hon är kvinna. Hade en man varit i toppen hade (s) aldrig rasat. Så gulligt då.

Som vanligt när det gäller vänstern (i det här inlägget räknas även sossarna dit) i riksdagen, så förstår de inte. De fattar inte att gemene man ser dem som hycklare som enbart pysslar med politik för sitt maktmissbruks skull. Politikerföraktet har skjutit i höjden, och gör det fortfarande. Det är inte konstigt när exempelvis en del socialdemokrater opponerar sig mot skatteavdrag för hushållsnära tjänster, men samtidigt nyttjar dem, och förklarar det med att "det är ju lagligt, så varför inte".

Föraktet för (s) beror på deras passiva ställningstagande till alliansen. De gnäller gärna på att det är "osolidariskt", men i praktiken genomför de samma politik, fast en lightversion, för att inte uppröra folket. De vågar inte sätta foten i marken och säga "nu är det slut med det här", och har inget intresse i det heller. Det är knappast någon som längre håller socialdemokraterna för ett solidariskt arbetarparti, och finns det ändå det så är de väldigt naiva/senildementa pensionärer. 

Med tanke på Mona Sahlins uttalanden så är det inte konstigt att socialdemokraterna tappar allt fler väljare. De som inte gillar alliansens politik, inser att (s) inte heller kommer genomföra några förändringar till det bättre, varken med a-kassa eller något annat. Makt korrumperar även kvinnor, fast det kanske inte Schyman förstår. Hon är ju trots allt feminist, och de har det ju inte så lätt.

Jag fattar inte riktigt vitsen med att just en kvinna ska vara statsminister, världen kommer inte bli mer jämställd för det. Lika lite som att rasismen kommer minska för att USA har en svart president. Visst är det ju bra att det sker, kanske är det lite av en indikator av omvärlden, men om man då ser hur världen i allmänhet ser ut och fungerar, ja, då är det väl ändå ingen trevlig syn. 

Hursomhelst så kommer inte det bli någon kvinnlig statsminister i sverige på länge än, för sossarna lär garanterat inte vinna valet med tanke på att de ändå bara lydigt följer alliansens direktiv som en väldresserad hund.

Inga kommentarer: