fredag 15 augusti 2008

TV-avgiftens vara eller icke vara..

Ska jag vara ärlig så känner jag mig kluven i frågan. Visst, den hade kunnat vara enkel, kommunistiskt lagd som jag är. Jag hade kunnat stå på torget och skrika "BETALA TV-AVGIFTEN - SOLIDARITEEET", fast det känns mest tragiskt, så jag avstår (även om jag kan tänka mig att andra skulle göra det..).

 Jag tycker att det bara är hyckleri med hela grejen. Svenska folket VILL INTE ha ett socialistiskt samhälle (ja, alltså inte de rika borgerliga som främst bestämmer då), men däremot vill de gärna ha "oberoende public sevice". Nu när jag tänker mer ingående på det, desto roligare blir det. Själva principen med public service kommer ju ursprungligen från socialismen. Alla betalar solidariskt för dem som vill ha. Det hade förmodligen varit såhär det funkat i sovjet, om nu folket haft råd att ha tv. Vet inte hur det fungerade där, men förmodligen var det inte någon "oberoende" tv som sändes, om man säger så. 

Åter tillbaka till nutid, så tycker jag personligen att svt är skräp. De sänder pkprogram och kassa miniserier, iofs är jag inte så insatt för jag har inte tittat på tv på flera år. Och vad är det som gör SVT så oberoende? SVT är en del av staten, dvs matar de folket med borgerlig propaganda. Det kan låta krasst, men så är det. 

Nåväl, eftersom man nu måste betala, så kan de väl åtminstone göra som med allt annat som ska betalas solidariskt (eftersom man gärna tar ut de fina idéerna från socialismen och smutskastar det som inte passar lika bra, exempelvis arbetsrätt, arbetsmiljö, fungerande fack och sånt), och sätta in public service-kostnaden på skattesedeln. Då skulle jag kunna se på svt med gott samvete igen, skratta åt deras analyser och patetiska försök till dokusåpor. Kanske skulle jag se på något vettigt kulturprogram, jag har för mig de brukade sändas på 2:an. 

Laxs visdomsord för dagen;
"Oberoende", är ett  ord som ligger långt in i framtiden. 


1 kommentar:

arlington sa...

heja baby! rätta takter!