torsdag 28 augusti 2008

Det blir onekligen en karg vinter..

Lågkonjunkturen har långsamt börjat knacka dörr lagom inför vintern. Jobben har börjat sina, och det är bara rikemännen som köper nya bilar nu (de tjänar säkert på det med något skatteavdrag). Exempelvis i stockholm så tjänar ungdomar 11000 kr mindre i snitt om året, än av i början av 2000talet, och ojämlikheten ökar (överallt).Vidare, så gjorde LO och Svenskt näringsliv (hurra för den fackliga eliten som går på parmiddagar med SvN), en undersökning (ja, även den i sthlm), där de extrema inkomstklyftorna leder till en segregerad stad, i klarspråk;de rika på lidingö och östermalm, och parasiterna i samhället, dvs invandrarna och arbetarklassen (iofs, arbetarnaär ju bra att ha, de jobbar ju nästan gratis ibland, spec fruntimmren), får tag i en orenoverad 3:a i jordbro eller rinkeby eller i någon annan halvskabbig förort. 

Det intressanta är, att man kan läsa om detta i i princip alla tidningar. Det är en allmän vedertagen sanning, som inte speciellt många ifrågasätter, möjligen de som inte är så värst allmänbildade. Frågan man kan ställa sig, är ju då; Vad orsakar detta?
De flesta (ja alltså, de allmänbildade), inser ju att det är högerpolitiken. Samtidigt rapporterar de om problemensom denna politik medför. Så småningom, social misär. Och så kallar de sig själva för moderater, sossar, muffare,folkpartister och centerpartister. Vpkare, som hyllade Stalin, och nu gärna stöttar moderaterna och liknande för att inte slängas ut ur maktens korridorer. 

Och så är de stolta över vad de åstadkommit. Stolta.

Inga kommentarer: