söndag 5 april 2009

Vår tids livegenskap

Alliansen gnatar numera varje dag om att det är synd om alla sjukskriva, de måste rehabiliteras, så att att de får jobba, gubevars. De som erhåller aktivitetsersättning från försäkringskassan ska enligt förslag inte längre få det, om inte det bedöms att personen ifråga någonsin kommer kunna arbeta igen. 

Vad de ska göra av de sjukskrivna som erhåller aktivitetsersättning, men har förmåga att så småningom kunna arbeta igen, verkar ingen riktigt veta. Vem bryr sig, när de kan leva på socialbidrag istället. Få de att må riktigt jävla dåligt, så att de tar livet av sig istället. Då blir man av med parasiterna, och det är så det sparas pengar! 

Hur de med aktivitetsersättning har det, bryr sig ingen jävel om. Faktum är att de inte ens får tag i sin handläggare på försäkringskassan eftersom att den myndigheten numer är EFFEKTIVISERAD. Med andra ord kan de med aktivitetsersättning inte längre få tag på handläggarna som har makten över dessa personers tillfrisknande. 

Eftersom att alla med denna ersättning lider under livegenskap a la 1800-tal, där de knappt får gå utanför dörren av rädsla för att bli ertappade som "fuskare", kan de med andra ord inte någonsin bli rehabiliterade eftersom att de inte får tag på handläggaren. Om det exempelvis är konstaterat att någon behöver gå en kurs där man lär sig skala äpplen för att tillfriskna, så måste personen i fråga ha tillstånd för att få gå kursen. Deltar någon i verksamhet utan tillstånd gör man det olovligt, alltså måste man få tillstånd av handläggaren, som är praktiskt taget okontaktbar.

JÄVLA IDIOTI, är det enda jag säger. Och det är också beviset på att moderaterna bara är bra där de hör hemma - i teorin.

Inga kommentarer: