lördag 4 april 2009

Den sanna arbetaren, Maskinen!

Aftonhoran publicerar artikel efter artikel om Hur man ska söka jobb, främst på deras sajt för diskriminerade kvinnor. Med rubriker som "Chefen kan ångra din anställning", "Chefen ogillar personal skämtar, men även personal som är tråkig", samt "Chefen vet vad du gjorde förra sommaren - på facebook", kan man fråga sig vad chefer är för ena typer.

Vilken normal person kollar upp någon på facebook för eventuell anställning? Är man mindre kompetent för att man råkar ha en fyllebild upplagd? För att man drar ett opassande skämt? Har fel kläder? Fel hudfärg kanske, TÄNK OM man vore muslim! Huvvaligen. 

Det verkar glömmas bort att det faktiskt är människor, inte maskiner som söker jobbet. Om den som sköter jobbansökningar direkt ratar någon som skriver "hej hopp" som inledning i sin jobbansökan, (men för övrigt klanderfritt), är det verkligen så oacceptabelt? Eller vill är dessa personer ute efter en steril och otroligt stel arbetsplats där ingen, och absolut ingen, går utanför ramen? Där man förväntas sitta hemma och knyppla på sina lediga dagar för att vara på topp på jobbet? 

Hos en sådan skulle jag inte vilja jobba, för jag är människa ,inte maskin. 
Fast jag är väl naiv.

Inga kommentarer: