tisdag 14 april 2009

expressen borde granska hästnäringen nämre

Jag vet inte riktigt vad expressen har fått för sig med att börja skriva artiklar med innehåll. Idag står att läsa om en klassisk hästskötare-talar-ut situation. Otaliga arbetstimmar om dagen, från 6-20, en slutlön på 1400. Ingen gnäller, utom de som inte vet vad det handlar om. Det är sjukt att det är accepterat att det ska vara på det här sättet. De som jobbar med hästar är privilegiade att slava åt någon annans vinning. 

Alla halvdumma brudar som accepterar sin lön på 3000 i månaden och "kost, logi och stallplats"  borde läsa på lite, och inse att det i slutändan bara drabbar dem själva. Visst är det kul att jobba med hästar, men inte med så förnedrande papperslösa anställningar som det faktiskt ofta är. Alla har rätt till avtalsenlig lön (förutom de arbetslösa). Alla arbetsgivare ska betala skatt, annars ska de ge fan i att parasitera på sverige, som arbetsgivarna ofta själva brukar påstå att andra gör, fast omvänt. 

Kanske borde arbetsgivare som behöver personal men tjänar under en viss summa (till den grad att det blir för dyrt att hålla med en anställd), men ändå behöver arbetskraft, bli subventionerade? Kanske skulle då arbetslösheten minska i dessa tider? Dyrt dyrt, men det kanske vore värt det, vad vet jag. Inte tänkt över idéen tillräckligt mycket. 




Inga kommentarer: