lördag 11 april 2009

Industriköttet-äggen gör inget gott

Enligt en undersökning är ägg den animaliska proteinkälla som förbrukar minst energi. Att detta är baserat på hönor som antingen sitter i bur eller på "frigång", med andra ord helt utan värdigt liv, bryr sig däremot ingen om. Det är ju bara hönor, vem bryr sig om deras känslor. 

Det idealiska vore ju om all industriell animalieproduktion upphörde och alla hönor fick gå ett hyfsat stort område, utomhus och leva ett hyfsat naturligt liv, samtidigt som de värpte en massa mumsiga ägg. Likaså mjölk och köttproduktionen, låt alla djur gå utomhus varje dag så de får lite variation i sina enformiga liv. Inget fel på lösdrift i sig som många har nu, men det är ju bra för korna att få röra på sig lite extra, de lösdriftsladugårdar som finns är ändå ganska små och omständliga. Hursomhelst, sedan kan man slakta dem på gården med gott samvete, då långa onödiga transporter inte längre är ett faktum. 

Om bara folk orkade bry sig litegrann skulle det inte vara någon slags utopi. Men eftersom att ingen bryr sig förutom djurättsaktivister så kommer det aldrig bli verklighet eftersom att djurrättsaktivister inte går att ta på allvar. 




2 kommentarer:

Anonym sa...

blir man inte djurrättsaktivist om man faktiskt bryr sig om djurs rättigheter? Är det inte snarare ett problem hur djurrättsaktivister svartmålas av media etc. än deras åsikter?

Jag borde kanske haft ironiglasögonen på mig när jag läste detta?

Laxs sa...

Det är väl skillnad på djurättsaktivister och djurättsaktivister... Organisationer som tex Djurens rätt får skylla sig själva att de sällan tas på allvar när de gärna tummar på sanningar här och där.

Jag är själv vegetarian men ser inga problem med folk som äter kött, så länge "köttet är producerat" på ett sätt som är bra för djuret, dvs djuret har haft ett bra liv och inte bara stått i ett trångt utrymme och fläskat på sig.

Mycket i min blogg är ironiskt, fast man får tolka det hur man vill.