onsdag 10 september 2008

Folk är tamejfan idioter.

Knappast någon har väl lyckats undgå aftonblaskornas domedagsprofetior om "det där experimentet vid CERN". Slarviga artiklar som berättar om hur "5000 forskare" opponerat sig mot projektet just av denna anledning. Skrämmande att det finns forskare som tydligen befinner sig på lågstadienivå, och så många dessutom. Låt mig påpeka att världen inte skulle se ut så här om alla lyssnat till dessa domedagsprofeter. Under århundraden har nya "uppfinningar" eventuellt kunna orsaka jordens undergång på grund av människans trångsynthet, men vi lever än, så vad är problemet?

Det blir ännu mer underhållande när man läser kommentarerna till artikeln på exempelvis expressen. Flera personer blev "riktigt rädda" när de läste rubriken, att "jorden ska gå under imorgon". De anklagar journalisten för att vara samhällsfarlig, och tycker att en polisanmälan vore på sin plats. "Jag fick nästan en hjärtinfarkt av skräck, ni kanske borde tänka på att det finns folk som faktiskt drabbas värre". Inte riktigt ett citat, men samma grundmening. Dessutom kan det leda till att folk tar självmord! (av en rubrik i expressen? då är det nog lika bra att man dör). En annan skrev att hans dotter blivit mycket rädd, hur gammal hon var framgick inte, men är det inte bäst att uppfostra sina barn så att de inte tror blint på allt som står i tidningar? I synnerhet de sensationssökande tidningar  jag nämnt innan. 

Det finns även en annan sort som kommenterar. De hycklande Humanisterna, de som anser att det är dumt att lägga pengarna på forskning när de istället kan läggas på att utrota svält och HIV i afrika. Visst, i all välmening, grundtanken är ju god, men varför skulle forskarna finansiera pengar på detta? De vill väl inte bli arbetslösa direkt, och jag kan tänka mig att Humanisterna skriker högt åt lata arbetslösa. Det vore ju inget kul. 

Vem är det egentligen som ska utrota världssvälten? En idé jag har, men folk får inte ta det personligt, för det är bara en idé, är att vi som orsakat världssvälten, anstränger oss ordentligt för att öka poängen på vårt empatikonto. Inga mer dumma lån till fattiga länder, där räntan är så hög så att det i längden blir så att vi själva tjänar på att låna ut. Nej, ska vi köpa saker från exempelvis sydafrika, då fan ska vi betala för det. Hur ska deras ekonomi någonsin kunna förbättras när vi inte betalar ordentligt för varorna vi köper? Likaså politiken. Den ska användas i syfte att skapa ett rättvist land, där det inte finns en liten klick dollarmiljonärer och resten lever på 3 dollar om året. Lika lön för lika arbete, är det enda jag har att säga. 

Pengarna måste även läggas på ordentlig utbildning, annars lär ju allt raseras igen. Alla ska ha rätt till en utbildning, osv. 

Hursomhelst, för att kunna finansiera detta, måste resten av världens ekonomi omfördelas. Det kommer inte bli acceptabelt med några få extremt rika människor som livnär sig på andras billiga arbete, av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov.  

Om nu kapitalismen kunde utrota allt elände i världen, borde den inte ha gjort det vid det här laget? Globaliseringen växer sig allt vidare, och klyftorna mellan fattiga och rika växer. Nej just ja, kapitalisterna har ju inget ansvar för vad de åstadkommer. Det finns en sjuk jävla snedfördelning av jordens resurser, och så länge politiken blir densamma, kommer inget förändras. Det är inte något jag påstår, det är ren fakta. 

Låt mig gissa att Humanisterna nu skriker väldigt högt i protest. De ska ju inte behöva hjälpa till, det får väl andra göra... Då blir det lättare att gnälla och stjälpa över det dåliga samvetet på andra dessutom.

Off topic; jag skulle inte ha mycket att skriva om, ifall jag inte hade aftonblaskan som inspiration 




 


Inga kommentarer: