fredag 31 oktober 2008

Är det inte lite... pinsamt? Kanske? Bara lite?


Hehehe, nu har opinionens piska vint igen. Stackars sossarna, de rasade från 45,7% till 39,-nånting på bara en månad. De har det verkligen inte lätt med en sån där chokladätande kvinna vid rodret. Låt mig gissa att det är just det som är den underliggande orsaken. 

Feminism i all ära, men nu är det ju såhär att de som är socialdemokrater, bara är det när det passar dem, exempelvis på 1:a maj, när alliansen slaktar det offentliga systemet (jag kommer inte på vad det heter, inte druckit kaffe än. Just ja. SEKTORN!) så de slipper göra det själva, och vid några fler tillfällen.

Annars är ett praktexempel piteå-tidningen. Åtminstone på ledarsidorna. Sann socialdemokratisk anda. Klaga på allt alliansen gör. Stötta (s) när (s) gör samma sak. Det slår aldrig fel! För att inte tala om de sossar som använder de förmånliga skattelättnader för högavlönade som deras fiende så snällt  ordnat åt dem...

Om något parti verkar stalinistiskt, så är det just (S). Totalt hyckleri. Och de inser det inte själva, verkar det som. Och inte resten av deras röstare heller. De lever kvar i Brantings och Palmes lilla halvt om halvt svunna bubbla, och tror på fullaste allvar att (S) gör sitt bästa för att återskapa den bubblan. Sorry to säga this, men det will not happän! 

Resterande del av partiet är ju då vindkapporna. Eller rättare sagt, de som vänder kappan efter vinden. De som bara handlar för egen vinning. De låter Alliansen ta hand om skitjobben, och när det är klart så passar de på att gnälla över hur osolidariskt det är, fastän vi pratar om ändringar i samhällssystemet som (s) under lång tid satt i system att göra, bara lite mer diskret och PK. Låt mig exempelvis påminna om att Alliansen inte var de första som sänkte ersättningen från a-kassan... Fast jaja, på sossarnas tid var det väl nån "finanskris", eller något. 

Jag frågar mig om och om igen VARFÖR (det lärde jag ut i senaste inlägget). Ser de inte hur skenheliga de är? Det är ju rentav pinsamt hur otroligt stora hycklare de faktiskt är. Det rentav.. fascinerar mig. 

Som ett litet roligt instick så tror SSU att de är socialister. Ja, det fascinerar mig. Liksom, de verkar ju helt blinda från självkritik och all logik. 

Samma sorts attityd har träffats på hos mången våldsam självhärskande ledare i östländerna.. (Eller någon annanstans).

Som ett till litet tillägg, eller avslut, för mitt höga nöjes skull, citerar jag kritiken om en bok av Per Nuder.
 
"Kanske är jag bara gammaldags men jag tror att det är förödande för oss socialdemokrater om våra interna diskussioner används på ett sådant sätt som görs i Nuders bok."

Vad var det jag sade om de där ledarna i öststaterna... Här var det minsann insyn! 


edit: Jag vet att detta inlägg är fullt av generaliseringar. Man behöver bara ta illa upp om man känner sig träffad.




Inga kommentarer: