fredag 10 oktober 2008

Kapitalist + kommunism = hand i hand

Liberalerna gnäller jämt på att kommunisterna (läs: stalinisterna) vill ha ett övervakningssamhälle, där man inte får opponera sig, dessutom förtrycks folk när de inte tillåts konsumera hur mycket som helst. Planekonomi är lösningen från helvetet, finns inget mer förnedrande. Och så alla dessa bidrag. Bidrag som flödar ut i mängder till lata människor som inte vill arbeta. Nåväl, det var förr, nu är bidragen rättvist omfördelade så att de går till de som inte behöver några bidrag. Det är ju de som betalt hela kalaset! Ja, förutom alla andra miljoner skattebetalare, då. Men det är ju de redan rika som ska ha mest, det vet man ju. Så har det ju alltid varit. 

Alltså, är jag verkligen den enda som drar sovjetparalleller med Sverige? I samband med nya FRA-lagen, "terroristhotet", och fuskande arbetare på jobbet, så har övervakningens tid kommit, förmodligen för att stanna. Visserligen får man konsumera hur mycket man vill, frågan är vem som har råd. Knappast de som pga omständigheter måste leva på bidrag, eller ofrivilligt står utanför samhället, eller slavar på ett deltidsarbete för en jävla skitlön med 3 barn att försörja. Bidragens tid är slut, jublar regeringen och andra oempatiska människor, samtidigt som dessa personer som är exempelvis sjukskrivna, etc, går under. 

Med andra ord, ser jag ingen riktig skillnad från sovjet? Det styrdes ju också av en klick rikemän som gärna viftade med röda fanor och sjöng kampsånger, håll folket under locket så at de inte skulle kunna protestera och sket ganska fullständigt i att folket svalt (eller heter det svälte? Hmm.). Just ja, nu har jag ju nästan hunnit glömma bort arbetslägren. 

I Sverige finns det inga arbetsläger (såvitt vi vet), men jag ser vissa likheter mellan arbetsläger och arbetsförmedligens nya reglemente som tvingar folk att flytta kors och tvärs för ett jobb. Att de måste lämna hela sitt liv, spelar ingen roll. Bara de får ett arbete för att göda de rika, så är det bra. 

Ursäkta ett onyanserat inlägg, jag skyller på att jag har två dagars koffeinbrist att ta igen. 

utdrag ur euskefeurat - hand i hand
"Då har vi nått så långt som vi drömt om. 
Då lägger vi händerna ömt om 
din hals käre vän, o klämmer igen 
HAND I HAND "

Inga kommentarer: