onsdag 4 mars 2009

Piratskepp i gardinerna - tack socialstyrelsen

Nu har socialstyrelsen fått för sig att inom psykiatrin dra ner på pillrena. Det kan vara en bra idé eftersom att läkare gärna skriver ut piller, ofta och mycket. Jag överdriver inte det minsta när jag påstår att vissa mediciner som skrivs ut fungerar precis som någon hallucinogen eller något annat som man blir riktigt jävla väck på. När en sömnmedicin gör så att folk ser hundspann och piratskepp mellan gardinerna, i sin lägenhet, bör man kanske kontrollera biverkningarna. 

Hursomhelst, inom en femårsperiod ska en reform genomföras så att alla som vill ska kunna få KBT och dra ner på pillrena med sina mysiga bieffekter så som leverskador, tandlossning, håravfall mm. 

Intressant, väldigt intressant. Man kan ju fråga sig hur detta ska genomföras? Det finns inga pengar till psykiatrin för ingen bryr sig om folk som e deppade lixom, att anställa nya terapeuter kostar ju en hel del, det kommer ju krävas hur många resurser som helst, om alla ska hinna få hjälp innan de hinner ta livet av sig. Kanske är detta som är baktanken, iofs? Att bli av me alla deppade typer, lixom?

 Är ju mkt enklare att skicka hem folk med en karta piller än att faktiskt behandla dem.






Inga kommentarer: