måndag 25 maj 2009

Vad är det för FEL på folk?!

Man upphör aldrig att förvånas över hur korkade vissa människor är... I synnerhet när det gäller hetsjakten på travfolket. Eftersom att aftonbladet vill ha smaskiga rubriker så skrev de en artikel om en travhäst som bröt benet, dvs fick det avsparkat i HAGEN av en annan häst.

Det står uttryckligen i artikeln att det var så illa att benpipan stack ut, så den avlivades omgående, men genast börjar antitrav-folket att kommentera.

Det är travets fel att hästen bröt benet eftersom att "travhästar är så heta" att de inte kan kontrollera sig själva, om hästarna sparkar varandra så ska man väl inte låta de gå i flock, och varför fick inte den stackars hästen bli fölsto istället, men nejdå, travfolket mördar ju sina hästar när de inte springer in några pengar. Det här bevisar ju bara av vilket skrot och korn de som tycker att trav uttryckligen är djurplågeri består av, de vet ju INGENTING... Så nu är det fel att låta hästar gå ihop i hagen? Olyckor händer, deal with it, men de mår garanterat bättre (i många fall) av att gå tillsammans i hagen, då de är FLOCKDJUR.

Det som skulle varit djurplågeri i det här fallet, skulle varit om någon fått en fix idé att låta hästen överleva och stå inspärrad i en box utan att kunna röra sig i något år eller så, så man kanske kan bända tillbaka benpipan in i benet igen och låta det läka ihop.. Sedan kan man ju låta hästen få ett föl eller två, som om benet skulle hålla för den extra belastningen.

Och angående travhästars temperament så kan jag bara säga att jag aldrig träffat en travhäst som varit svår att hantera, tycker faktiskt att det är lättare att leda travhingstar i full kondition över blankis, än att leda ut en ridskolehäst i hagen...

Annars är det ju bara att se var folk har svårast att hantera sina hästar, på ridtävlingar eller trav... På det förstnämnda är det ju till och med regel att leda sina hästar i träns, på trav verkar inte alltför många behöva leda sina hästar ens i kedjegrimskaft...

Blir så otroligt irriterad..

Inga kommentarer: