tisdag 5 maj 2009

DET HÄR MÅSTE VARA MANLIGT

Något jag tycker är rätt fascinerande är att se hur mansstereotyperna umgås med varandra. Ni vet, de där som ryggdunkar istället för kramas, och har kukmätartävlingar i duschen. För ingen vågar ju erkänna att de blir lite småkåta av det. Såna där som skrattar generat åt något emo, och säger "jävla bögjävel" för att dölja sina rosiga kinder bakom skäggstubbet. Om de någon gång uttrycker kärlek till sina vänner, så är det med ett generat "i luv ya man", och en flackande blick. Sedan är bögäckel-ryktet igång.

Och så fattar jag inte vad det är med dessa män och deras jävla skjortor? För i helvete, kan de inte ta på sig något annat?

Tänk om någon av dessa stereotyper skulle vilja heta Anna-Maria eller kanske Greta? Huvvaligen, hur skulle man då kunna veta om personen är en man eller kvinna? Vilket kön personen vill vara? Bögjävel-mannen Greta från norrland? Nej, nu blir det för mycket information att hantera, jag håller med. Vi gör som vi alltid gjort, så slipper vi använda vår hjärnkapacitet till att omstörta våra fördomar om vad som är manligt/kvinnligt, som om det vore någon slags svart/vitt-skala.

Inga kommentarer: