Ska vara ärlig, ju mer jag läser om Piratpartiet desto mer tveksam känner jag mig till deras politik. Fritt internet och integritet i all ära, men måste man inte tänka lite längre än så? Ett demokratiskt samhälle består ju av ännu fler delar än så för att förbli demokratiskt. Viktiga grundpelare i en demokrati är utbildning åt alla, jämlikhet samt åsiktsfrihet.
I dessa frågor säger PP att de kommer stödja de partier som fattar bäst beslut angående riva upp IPRED, FRA mm, med andra ord har de ingen som helst åsikt förutom det fria internet. Vad skulle hända om Sverigedemokraterna kom in i riksdagen i nästa val, och var de enda som följde Piratpartiets åsikter, vilket inte vore helt otroligtmed tanke på hur enkelspåriga de övriga riksdagspartierna är. Skulle PP stödja SD i denna situation?
Kanske är det ett extremt exempel, men det är just detta som får mig att tveka på Piratpartiets intitutioner. Ett enfrågeparti som enbart arbetar med en liten del av vår så kallade demokrati, och sedan bara följer strömmen, är inte det Sverige behöver. Frihet på internet i all ära, men så länge sjuka, gamla, och fattiga får lida för andras girighet, så kommer Sverige inte vara ett jämställt och fritt samhälle, oavsett om våra mejl kontrolleras eller inte.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Utan personlig integritet, brevhemlighet samt meddelarskydd finns ingen åsiktsfrihet så man kan säga att det är grunden under en av grundpelarna till demokrati. "Utbildning åt alla" är inte helt obesläktat med "Fri kunskap". Piratpartiet är inte ett enfrågeparti mer än t.ex miljöpartiet (som anklagades hårt för detsamma när dom startade precis som socialdemokraterna var ett enfrågeparti för arbettarrätten en gång i tiden). Piratpartiet är ett fokusparti. Fokusfrågorna berör många frågor inom politiken. Minskade patentlagar kunde hjälpa utvecklande länder att byga miljövänlig infrastruktur, hjälpa fattiga länder att utvecklas istället för att hållas på mattan samt att medicin skulle kunna tillverkas för behövande i tredje världen.
Skicka en kommentar