torsdag 8 januari 2009

Varför?

Det är ett faktum att alla i Sverige inte kan få jobb, det inser även ett barn som lärt sig att 1+1 blir 2 och inte 4, tyvärr har de ledande i landet lite svårt att förstå det. Samtidigt vill de inte att folk ska leva på bidrag, så vad resterande arbetslösa befolkning ska leva på är ju en fråga man kan ställa sig. 

Då kan man ju fråga sig varför det inte görs fler aktiva åtgärder för att skapa nya jobb. Varför kan inte exempelvis det anställas fler inom vård och omsorg, yrken där personalen redan går på knäna av stress pga av personalbrist. Visst är det lite ironiskt. I samma veva borde ju det gå att fixa 6-timmars arbetsdag, på så sätt får man in ännu fler folk i arbete, dessutom är det bevisat att sjukskrivningarna minskar på så sätt. På detta sätt skulle alltså allianzen komma ett steg närmare sitt ideal, fler folk i arbete och mindre sjukskrivningar.

Att påstå att 6-timmars arbetsdag är en omöjlighet, är patetiskt. För 100 år sedan var 8-timmars arbetsdag endast en utopi, något att sträva efter. Idag är det standard. Visserligen är det inom vissa yrken inte i nuläget praktiskt genomförbart att enbart arbeta 6 timmar per dag, men istället går det ju att införa en extra ledig dag, etc. Det är bara att våga tänka lite kreativt så kommer man på en massa lösningar.

Det är hur jävla lätt som helst, det här. Jag borde bli diktator. 

Jag i Josef Stalins kläder... en gammal barndomsdröm i uppfyllelse! 

2 kommentarer:

arlington sa...

mm spank me! ;)

Laxs sa...

haha inte visste jag att du gillade manliga stalinister! :P